test banner

Lekker schoon...Lekker duurzaam!

  • Geplaatst op
  • Door Laura
  • 0

Opruimen is niet mijn favoriet...maar voor een goed doel heb ik alles over! Jij ook?

Ja, ook ik zie dat onze planeet aan ons handelen onderhevig is...: we vervuilen haar steeds meer eigenlijk zonder dat we het zelf doorhebben. Ik zie het aan de afvalbak van plastic die zo ongelofelijk vol is elke keer. Het lijkt wel alsof het elke keer ook weer meer wordt. 

We proberen er al echt op te letten; geen groente in plastic meenemen en zelf je tassen en kratten meenemen als je op pad gaat. Toch zag ik een voordeel dat we konden behalen in het maken van onze eigen handzeep bijvoorbeeld. Als je ziet wat daar in zit :-((check eens de 'Beatthemicrobeat' app) om te zien wat er in jou zeep zit. Dit smeer je dus op je huid maar spoel je ook door het afvalputje en komt in ons omgeving water terecht! Voor jezelf, je kinderen en de toekomst na hen moeten we dus meer bewust zijn wat we doen en hoe we dat doen. 

 

De tijd van plastic Consumeren is nu toch echt wel voorbij??!!

Dus we starten vandaag...doe jij mee?? Het hoeft maar slechts 1 ding te zijn die al een verschil zal maken, we noemen er een paar:

 

- Tip 1: Neem een hervulbare waterfles mee (bv Dopper), super handig en ze geven geen mini deeltjes plastic af aan je water wat een wegwerp plastic flesje wel doet (deze laatste valt uiteen in micro- en nanodeeltjes) 

 

- Tip 2: Doe het restje van je diner of lunch maaltijd in een herbruikbaar bakje en stop dit in de koelkast of vriezer. Per jaar gooien we per persoon ongeveer 34 kilo voedsel weg. Als je dit uiteen zet tegen de kosten van eten en de energie die dat kost om het bij jou te krijgen en om het daarna ongebruikt weg te gooien kan je net zo goed gewoon het bedrag van een vakantie de kliko in gooien :-(

 

- Tip 3: Maak van een blokje natuurlijke of biologische zeep gewoon een natuurlijke hand of bodyzeep en maak je eigen vloeibare mix! Scheelt enorm veel kosten, je smeert geen onnodige stoffen op en in je huid of spoelt ze door het afvalputje. Uiteraard stop je deze in een herbruikbare fles voor extra duurzaam gebruik.

 

Een mooie wereld begint echt bij jezelf, doe jij een stukje mee? 

Deel jou tips met ons mee en laat ze hieronder achter:  

 

Liefs Versierendoejezo - De wereld iets mooier maken, elke dag weer een beetje meer. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »